En Kurs i Mirakler består av ett otal varierade begrepp. Inga av dessa är tagna ur luften och nedskrivna av en slump. Tvärtom är de noga uttänkta där dess syfte är att bana riktning. Den metafysiska förståelsen är därför fullkomligt nödvändig för att ett kommande förlåtelsearbete över huvud taget ska kunna ske. Innehar vi då en begreppsförvirring av något slag blir den ”uttänkta vägen” en annan väg, eller ingen väg alls. Detta är tidslidande och är allt annat än konstruktivt eller fruktsamt. Du hamnar i ett teoretiskt limbo och stannar där tills ett ifrågasättande sker av vad du har valt att tro på.

Acceptans är ett av begreppen där det råder stor förvirring kring. Den generella betydelsen, så som det används och beskrivs, innebär att du ska ha en slags ljummen kärleksfull syn på allt och alla du ser. Det antas ett perspektiv av ”himmelsk” förståelse och översyn för att du har lärt dig att allt är en illusion. Men hur ska du veta vad som är illusion eller ej om du sväljer allt du ser i din väg? Hur ska din inre vägledning komma till tals när du matar ditt system med nya övertygelser och föreställningar som är det diametralt motsatta till verklig vägledning?

Begreppen ”förlåtelse” och ”dömande”, vilka jag i senare texter återkommer till, har direkt anknytning till acceptans. Och det vilar en tro om att ett dömande sker så fort du tar avstånd ifrån, säger ”nej tack”, avfärdar eller ifrågasätter. Detta är en skev missuppfattning då det är nödvändigt att lära sig att se det falska som falskt och det sanna som sant. Här finns ingen gråzon där tyckandet har sin spelplan. Kursen är genomgående glasklar i sitt budskap, så även i denna fråga.

Att acceptera innebär att säga ”ja” med hela sitt väsen. Det är en sann känslomässig ståndpunkt där visshet vilar. Denna plats kan endast nås och upplevas då det som vilar på falsk grund inte får tillträde. Men andra ord; myten upphör den dagen då en genuin vilja om att se det som är sant och endast det som är sant framträder. Först då vet du vad verklig acceptans är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.