Jag hade passerat fyrtiostrecket när jag började sjunga inför publik. Jag är en så kallad ”late bloomer”. Hjärtat har alltid sagt att jag behöver uttrycka mina känslor genom musiken, men rädslan för att misslyckas har bildat ett ogenomträngligt lager som blockerat mig från att göra det.

Eller, jag trodde att det var rädslan för att göra fiasko som låg i vägen.

Vi som är tröga i blomningen är egentligen inte rädda för att misslyckas. Vi är rädda för att synas och att träda fram i hela vår glans – utan skyddsmurar. Denna rädsla kan strypa våra talanger så till den grad att vi praktiskt taget glömmer bort dem. Vi stoppar in dem i en garderob som vi knappt vågar öppna. Skulle vi få för oss att tjuvkika så blir vi livrädda för vad som gömmer sig därinne.

Sedan kommer bortförklaringarna: Jag är inte tillräckligt bra. Har inget att komma med. Det finns andra som har gjort precis det jag vill göra, och de har gjort det bättre. Det finns inga pengar i det jag verkligen känner för. Bäst att satsa på säkra kort.

Men vem är det som har sagt att vi ska krympa oss själva till väsen som inte får uttrycka det som känns sant? Vem har lärt oss att världslig logik leder till välmående? Säg mig, vem?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.