Mitt i den pandemi som härjar är det många som fyller sina sociala kanaler med kreativa uttryck. De sjunger, målar, fotograferar, spelar munspel och lagar mat – allt för sitt eget höga nöjes skull och till en ringa kostnad av en wifi-uppkoppling. Vi är många som tycker att det är trevligt. Samtidigt pågår en annan rörelse, men den är lagd åt det destruktiva hållet. Leta upp några trådar om påskfirande i fjällen eller överfulla uteserveringar så ska du se att det brinner i folks huvuden.

Det stora corona-slaget är i full blom och med det brakar vår civiliserade fasad ihop. ”Varför följer ni inte myndigheternas rekommendationer?” frågar det ena partiet och hytter med näven. ”Åt helvete med era pekpinnar, vi gör som vi vill”, svarar det andra och påminner om barn som inte får glass till middag. Utanför ringen sitter fredsmäklarna. På sin höjd har de en vag ståndpunkt som säger att alla har rätt till sina åsikter.

Låt skiten braka ihop, tänker jag. Lägg på ett kol i åsiktsmaskineriet så vi kan överblicka vår småsinthet, självhävdelse och lättstötta natur. Vi behöver ändå konfrontera allt det där för att komma framåt. Men när vi väl har överblicken tjänar det ingenting till att fortsätta i samma spår. Det är därför jag röstar blankt.

Jag kommer aldrig låta något parti bestämma hur jag ska tänka eller agera. Lagar och förhållningsregler bör följas, men när de används som vapen för att hålla omvärlden i schack så är jag inte intresserad. Jag har heller ingen lust att sitta i en sandlåda eller bli uppfostrad av dem som redan sitter där.

Att jag väljer att tänka själv ska inte misstas för vårdslöshet. Jag är tillräckligt påläst för att inte nysa gammelfarfar i ansiktet och har stor respekt för människor som vill hålla avstånd.

Jo, det brinner i mitt huvud också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.