Jag drömde fram en boktitel i natt: ”Stå på dig – annars gör någon annan det.” När jag vaknade i morse visade det sig att jag hade stulit den från självhjälpskungen Ekberg. Avunden kokade i mig tills jag startade datorn och såg omslagsbilden. Liten kattunge stirrar på liten mus. Liten mus står på två ben och stirrar tillbaka. Jag är ledsen att säga det, kära formgivare, men boken tappade all pondus.

Än värre är det med den finska upplagan: ”Kiltti joutuu kynnysmatoksi.” Med så många konsonanter förväntar jag mig verkligen inte smådjur på framsidan, utan en stridsbild av William Wallace. Gärna helkropp, om jag får be.  

På förlagets sida sägs det att jag genom att läsa underverket kan bli tio centimeter längre på en vecka. Så praktiskt. Efter två genombläddringar blir jag nästan lika lång som Niklas och slipper använda pall när jag ska ta ner en blomvas från översta hyllan i köksskåpet.  

Det finns fler fördelar, och det är att jag kan få svar på alla mina ”hur”. Hur du imponerar på andra på kort och lång sikt. Hur du tar kontroll med kroppsspråket på ett subtilt sätt. Hur man framstår som en Alfaperson fast man kanske inte är det. Hur man skryter om sig själv på ett snyggt sätt.

När jag tänker efter är det bättre om bokomslaget förblir oförändrat och namnet byts ut till ”Spela charader – annars blir du nedtrampad av en mus”. Då kan jag ärva originaltiteln och anlita en formgivare som gillar Braveheart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.