När vi talar om elementen och vad de har att lära oss så är det i symboliskt mening de förmedlas. Det finns med andra ord ingen relation till det formlösa, för elementen är de formlösa kommunikativas spektra. De symboliserar vår inre mångfald av uttryckssätt.

Om vi spinner vidare i den symboliska andan och tänker oss att vår inre kommunikativa natur är likt regnbågens alla nyanser börjar vi närma oss. En Kurs i Mirakler berättar för oss att vi är ljus, och allt som oftast likställer vi detta ljus med ett vitt sken. Det är vad vi vid första anblick ser, men när solens strålar träffar himlens fallande regndroppar upptäcker vi att ljuset är så mycket mer. Vi ser att ljuset i sig självt är en ändlös variation av nyanser. Så är det också med vår kommunikation.

Vi går dock allt som oftast bet på det kommunikativa uttrycket. Vi föreställer oss hur något ska förmedlas och använder ord och begrepp efter den gjorda idén. Vi ser bara det vita skenet. Detta fenomen kan ses i alla sammanhang och områden, så även de andliga. Vi har en tro om hur andlighet ska förmedlas utan att egentligen stämma av med vårt inre. Vi följer en redan uppgjord tankeström fylld med idéer och föreställningar. Effekten när dessa trosföreställningar återförmedlas om och om igen är att de blir till icke ifrågasatta ”sanningar” utan verklig substans. Det blir tomma ord och därför utan innehåll och mening.

Orden kommer från föreställningens värld och inte från upplevelsens. Och när kommunikationen saknar hjärtats grund finns inget delande, den når aldrig in till ditt djupaste inre dit den är ämnad att nå. Du spelar bara på en oktav när hela klaviaturen är din. Du har förnekat dig din inre symfoni, den klingar sakteliga av och dör. Locket har lagts på.

Så behöver det inte vara och läran om elementen är ett ypperligt och raffinerat sätt att spräcka alla kommunikativa barriärer. Lär därför känna vattnets följsamma, inkännande, lyssnade, lekfulla och humoristiska ådra. Anta eldens otvetydiga integritet fylld av rakhet och ärlighet. Se jordens sant empatiska, omhändertagande och hjälpfulla natur. Bli metallens trygghet och stabilitet. Och sist men inte minst; anta örnens överblick, låt luften bära dina vingar och var perspektivet mellan himmel och jord.

Ta dig an elementens karaktärer med största passion och nyfikenhet. Se om det är något element eller någon del som fallit i träda och som nu är redo att blomma. Låt dessa få växa inom dig i din takt, utan premisser för tid och rum. För du är som naturen du ser i all dess Gudomliga mångfald, du har regnbågens nyanser inom dig. Låt därför inga trosföreställningar kring något ändamål begränsa dig.

Detta är din resa, det är din upptäckt, det är din upplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.