Här i du gamla, du fria, du fjällhöga nord har vi det bra. Det är så härligt att bo i Sverige.

Om vi bortser från bottenskrapet – Försäkringskassan, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen – är vårt förtroende för myndigheter högt. I toppskiktet ligger SMHI. Det svenska vädret kan man alltid lita på, i vått och torrt. Förlåt, jag menar i vått och våtare.

I vårt land är vi suveräna på att uttrycka oss. Även särskrivarna lärde sig stava till ”statsepidemiolog” och ”konspirationsteori” på nolltid.

Regeringen berättar vad ”frihet” och ”ansvar” betyder, så vi behöver inte ta reda på det själva.

När det krisar träder vår godhet fram. Vi håller ihop och löser problem tillsammans. Vi hjälps åt att tillrättavisa dem som inte sköter sig. De får sitta i skamvrån på obestämd tid och tänka över hur oansvariga de är. Åh, vilken godhet det finns!

Kunskapsnivån är utomordentligt hög i vårt avlånga land. Vi har stenkoll på det förflutna och kan se in i framtiden. Nuet vet vi också allt om, för vi praktiserar mindfulness.

Här i Sverige tänker vi positivt. När allt roligt ställs in, ifrågasätter vi inte varför det ställs in. Nejdå, vi tänker på allt roligt som fortfarande finns kvar: julen, hemmamyset, läsningen, kärleken, hoppet, fantasin, spriten.

Visst är det härligt att bo i Sverige!