Living with a SEAL
Entreprenören Jesse Itzler får den briljanta (?) idén att anlita en av planetens tuffaste marinsoldater som sin personliga tränare. Under en månad får Jesse uppleva vad det innebär att leva milvis utanför sin comfort zone. Marinsoldatens namn är David Goggins. Titta på en intervju här


Finding Ultra
Berättelsen om Rich Rolls omvandling från överviktig och alkoholiserad soffpotatis till långdistanslöpare och podcaster. Detta är en andlig resa i extrem tappning. Under 2017 genomförde Rich en av världens svåraste swimruntävlingar, Ötillö, tillsammans med sin tränare Chris Hauth. 


Running Man
Den som är trött på begrepp som ”lagom” och ”balans” bör bekanta sig med Charlie Engle. Running Man handlar om en man som smakat livets ytterligheter. Här går droger, fängelsevistelser och ultramaraton hand i hand. Klicka här för att se ett av Charlies föredrag.


Big Magic
Det är svårt att begripa varför den svenska översättaren har valt att ge Elizabeth Gilberts tankar den flummiga titeln Stor Magi, men låt gå. Det här är ett måste för bokälskaren som vill ha handfasta tips om hur vi kan få tillgång till vår mest livgivande källa: Kreativiteten.


Peace Pilgrim
En klassiker! Mildred Lisette Norman, även känd som Peace Pilgrim, bestämde sig för att hitta inre frid. Hon lyckades och bestämde sig sedan för att göra en pilgrimsvandring som varade under många år. Här är en dokumentär. Här är en gratisversion av boken.


När bergen kallar
Många av oss längtar efter att få uppleva det stora äventyret. Men betyder det att vi är kicksökare, eller är det rent av så att vi vill tänja gränserna och se vad vi går för? Jag vill påstå att Renata Chlumska är bland de sistnämnda. Det här är en berättelse om hur hon antar utmaningen Seven Summits.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.