Böcker

WELCOME

TO A LIFE OF  INSPIRATION

EN KURS I MIRAKLER (EKIM)

Ser du dig själv som intellektuell? Ute efter en radikal transformation? Om du svarar ja på dessa frågor så kan detta vara en bok för dig. Låt dig inte avskräckas av dess kristna terminologi, för det här är ingen religiös bok. Det är ett psykoterapeutiskt verktyg som beskriver hur du kan lära känna dig själv. Vi har praktiserat dessa principer i många år och kan skriva under på att de fungerar.

LIVING WITH A SEAL

En hysteriskt rolig berättelse om entrepenören Jesse Itzler, som får den briljanta (?) idén att anlita en av planetens tuffaste marinsoldater som sin personliga tränare. Under en månad får Jesse uppleva vad det innebär att leva milvis utanför sin comfort zone. Läs den här boken om du vill få ett gott skratt och en spark i rumpan. Kuriosa: Marinsoldatens namn är David Goggins. Om du tål svordomar, titta på en intervju här

FINDING ULTRA

Berättelsen om Rich Rolls makalösa omvandling från överviktig och alkoholiserad soffpotatis till skicklig långdistanslöpare och uppskattad podcaster. Låt dig inte bländas av det som händer på ytan. Detta är en andlig resa i extrem tappning. Under 2017 genomförde Rich en av världens svåraste swimruntävlingar, Ötillö, tillsammans med sin tränare Chris Hauth. 

RUNNING MAN

Den som är trött på begrepp som "lagom" och "balans" bör bekanta sig med Charlie Engle. Running Man är en inspirerande historia om en man som smakat livets ytterligheter. Här går droger, fängelsevistelser och ultramaraton hand i hand. Klicka här för att se ett av Charlies föredrag.

PEACE PILGRIM

En riktig klassiker! Ta del av ett mycket ovanligt livsöde. Mildred Lisette Norman, även känd som Peace Pilgrim, bestämde sig för att hitta inre frid. Hon lyckades, och bestämde sig sedan för att göra en pilgrimsvandring som varade under många år. Hennes största bedrift var att demonstrera människans högsta potential. Här är en dokumentär. Se den. Läs boken.

VINDU MOT EN ANNEN VERDEN

Norska Anne-Kristine Augestad genomgick en rad traumatiska händelser som ledde henne till dödens rand. Detta fick henne att öppna ögonen kring vad det innebär att vara människa och att omfamna sin intuitiva förmåga. Wisdom From North har intervjuat Anne-Kristine om boken. Klicka här för att se den. 

BIG MAGIC

Det kan vara svårt att begripa varför den svenska översättaren har valt att ge Elizabeth Gilberts djupsinniga tankar den flummiga titeln Stor Magi, men låt gå. Det här är ett måste för bokälskaren som vill ha handfasta tips om hur vi kan få tillgång till vår mest livgivande källa: kreativiteten.

ABSENCE FROM FELICITY

Denna biografi om Helen Schucman handlar om konflikten mellan människans andliga natur och egot. Boken ger en detaljerad beskrivning av Helens personliga upplevelser, relationen med Bill Thetford och nedteckningen av En Kurs i Mirakler.

NÄR BERGEN KALLAR

Många av oss längtar efter att få uppleva det stora äventyret. Men betyder det att vi är kicksökare, eller är det rent av så att vi vill tänja gränserna och se vad vi går för? Jag vill påstå att Renata Chlumska är bland de sistnämnda. Det här är en berättelse om hur hon antar utmaningen Seven Summits.

2019 © Hell of a Ride

Website design: Laila Langö


+46 (0) 76-24 75 005 |contact@hellofaride.org